Trenden med att inreda med smakfulla metalldetaljer håller i sig och det gäller inte minst adventsljusstakarna. Elle Decoration listar ett gäng olika ljusstakar som är heta just nu och förutsatt att du gillar det sparsmakade så finns där något för alla smaker.
En traditionell adventsljusstake fylld med mossa och kanske några söta julfigurer har förstås sin charm men för den modemedvetna är det svensk minimalism som gäller. Det finns många olika designer att välja mellan inom denna enkla genre men färgerna som dominerar är helt klart vitt och guld.
Adventsljusstakar i guldfärg finns att få i olika former, där en del är lekfullt runda och andra klassiskt raka. Season från George Jensen och Tangle från Stelton är ett par exempel på den lekfulla typen medan Candelabra från Skultuna hör till den lite mer konservativa stilen.
Om du gillar en ljusare design så är en adventsljusstake av guldfärgad metall och marmor ypperligt och här är Idun från Jotex ett snygg alternativ. Den som vill kombinera det moderna med det traditionella kan investera i en adventsljusstake av glas som kan fyllas med mossa, där Season från Indiska är ett gångbart alternativ tack vare sina guldfärgade detaljer.