Inget gör ett rum så fullkomligt som en bra belysning och snygga lampor! Det är en hel vetenskap kring hur man belyser ett rum rätt för att få ut ett så optimalt ljus som möjligt, eller för att skapa unika effekter i rummet. På inredningsmarknaden finns det idag många snygga lampor att inreda med och belysa rummen.

Rent och städat hem skapar en trivsam miljö

Att inreda med lampor och annat är viktigt för ett fint hem, men det är också viktigt att se till så att hemmet är rent för en trivsam miljö! Har man nyligen flyttat eller håller på att inreda hemmet kan detta ta tid och då kan städning vara tidskrävande. Det kan också handla om att man kommer hem trött efter jobbet och inte har någon ork kvar för att städa hemmet, eller måste ta hand om barnen. Då kan man anlita personal som kan utföra professionell hemstäd med en mängd unika och skräddarsydda tjänster! I tjänsterna igår också fönsterputs, samt att både privatpersoner och företag kan ta del av unika städtjänster där personalen är utbildad inom många städområden.

Varierande typer av belysning

Något som ihop med lampor och fönster reflekterar ljuset bättre är speglar! Att använda speglar för att skapa bättre ljus ger också rummet ett intryck av att vara större. En spegel ska strategiskt placeras på en motsatt vägg från ett fönster för att få ljuset att studsa runt mer. För en bra belysning i hemmet finns det många smarta råd hur man inreder bäst med lampor och var ljuskällan ska vara. Vill man ha fokus på ett visst föremål kan en punktbelysning med en mindre lampa vara snygg. Det kan handla om en tavla, staty, mindre bord eller blomma. Belysning delas upp i stämningsbelysning, funktionsbelysning och allmänbelysning. Alla fyller olika funktioner och något som är bra till alla typer av belysning är att skaffa en dimmer! En dimmer passar extra bra i sovrummet då man kan skapa en harmonisk stämning med en dimmer och sovrummet är till för att varva ner i och sova.

Innan man köper lampor ska man tänka på vilken stil man har i sitt hem. Det kan vara allt från industriell och modern stil, till romantiskt, naturnära och ekologiskt, eller ett hem i bohemisk stil. Det är bra att känna till hur man placerar ljuskällor i hemmet för rätt ljus och snyggt helhetsintryck. Mörka rum behöver allmänt fler ljuskällor och ljust tyg på skärmar reflekterar mer ljus. Ett rum med fler lampor ska gärna ha varierande höjd på ljuskällorna för att skapa ett mer levande rum. En lampa över matbordet som ska rikta ljuset nedåt, ska hellre ha en skärm med vit insida och mörkare skärm så att ljuset hamnar över bordet. Det är snyggt att blanda riktat ljus och allmänbelysning som en taklampa i vardagsrummet eller taklampa i hallen tillsammans med mindre ljuskällor. Det skapar en mer spännande lek mellan skugga och ljus och rummet får mer dimension.