För att få ett harmoniskt och balanserat hem är det av största vikt att planera inredningen. Något som har stor betydelse för inredningen är innerdörrar. Det är något som många inte tänker på. Men innerdörrarna i ditt hem sätter tonen för inredningen. Du kan även använda innerdörrarna för att skapa en röd tråd genom hemmets alla rum.

Innerdörrarna knyter samman bostadens rum

För att valet av innerdörrar ska bli bra är det viktigt att du vet vilken inredningsstil du vill ha. Utifrån din valda stil väljer du sedan innerdörrar som korrelerar med den. Det finns flertalet innerdörrar att välja mellan. Det finns allt från snygga pardörrar till skjutdörrar och mer massiva innerdörrar. Det finns även vikbara garderobsdörrar som du kan matcha med innerdörrarna och rummets inredning. Ett tips när det kommer till valet av innerdörrar är att även tänka på vilka dörrhandtag du väljer. Dörrhandtag är snygga detaljer som helst ska matcha med hemmets övriga inredning. Om du exempelvis vill inreda med svarta detaljer kan svarta handtag på innerdörrarna bli väldigt snyggt.

Blanda strukturer och material

För att få en harmonisk känsla i ett rum kan du färgmatcha väggarna med fasta möbler. Det är ett knep som många hotell använder sig av för att skapa harmoni och en känsla av att rummen hänger samman. Att välja en neutral bas kan vara en bra idé. Då kan du använda inredningsdetaljerna för att sätta den stil du vill ha. Det är även lättare att använda dig av både mönster och knalligare färger om basen har en neutral färg som vitt eller grått. För att få en balanserad men spännande inredning kan du blanda olika strukturer. Inredningen blir även mer livfull när du blandar olika material.

Inredning är en pågående process

När du ska inreda ditt hem är det viktigt att du har tålamod. Det tar tid att utforma ett hems inredning. Det är också ett projekt som är i ständig förändring. För att inte få en för spretig inredning är det en god idé att skapa moodboards med både färger och material för att kunna hålla fokus. Försök helt enkelt att skynda långsamt när du ska inreda ditt hem. Våga även lita på din egen känsla istället för att följa olika trender.

Stilleben kan berätta en historia

Att bygga olika stilleben och placera ut i rummen är ett bra sätt att skapa en intressant inredning. Med stilleben kan du tillsammans med den övriga inredningen skapa en historia. Olika designföremål kan du använda för att sätta en personlig touch på inredningen. Men välj bara design som du verkligen gillar. När det kommer till inredningsstil kan du absolut mixa olika stilar men då är det viktigt att vara konsekvent när det kommer till färg.