Ibland kan det vara svårt att få in ljus i sin lägenhet om man inte har många fönster eller om ljuset inte når in genom fönstren på ett sätt som man vill, det kan vara beroende av andra hus eller balkonger ovanför som blockerar ljuset. För att då ljusa upp det lite kan man strategiskt placera ut speglar som kan få ljuset att studsa runt i rummet och skapa en känsla av ljus och rymd. Det har blivit trendigt att använda speglar som inredningsdetaljer, speciellt under det mörka halvåret.

För att få dagsljuset att studsa runt i rummet behöver du en spegel på motsatt vägg från ett fönster. Antingen väljer du en stor spegel som fångar upp allt ljus eller mindre speglar som tillsammans skapar ett coolt collage av speglar i olika former och storlekar. Lite som den populära tavelväggen som många har, fast med speglar istället som livar upp rummet. Speglar gör även att ett rum känns större än det är i och med att reflektionerna i spegeln skapar en rymd som egentligen inte finns, men det skapas en illusion om att rummet är större än det är.

Ett annat knep är att ställa en lampa framför en spegel. Då hjälper spegeln till med att sprida mer ljus i rummet än bara lampan själv hade gjort om den stått på egen hand.

Det finns många olika speglar i många olika utföranden så det finns absolut en spegel som passar in i ditt hem, oavsett om du vill ha en med eller utan ram, om du vill ha en speciell färg på spegeln eller en speciell form eller storlek. Det finns hundratals olika speglar online som passar i alla hem och som passar allas plånböcker. Det finns även många som säljs second hand där man kan fynda billiga och antika speglar att piffa upp sitt hem med.