Drömmer du om en karriär som modeskapare? Vet du hur du ska göra för att få ditt designföretag att bli taget på allvar? Har du försökt att göra dig ett namn men inte riktigt lyckats? Det kan vara väldigt svårt att som ny designer att veta hur du ska gå till väga för att nå ut med dina projekt och det är som ett svar på detta som Design Forward har uppstått.
Design Forward är en kurs som ämnar lära unga designers allt de behöver veta för att kunna sälja in sina verk och för att kunna växa som entreprenörer. Det spelar ingen roll om du designar inredning, kläder eller annat. Bakom kursen står medlemsföreningen Svensk Form tillsammans med Design Sweden, Sweden Fashion Council och Tillväxtverket.
Du behöver inte ha en färdig produkt för att deltaga i kursen, det räcker faktiskt med att du har en idé. Under kursens gång får du träning i hur du kan utveckla dig själv liksom ditt eventuella företag, vart du vänder dig i olika lägen samt hur du bäst säljer din design. Du får testa på att lansera din produkt och du får återkoppling från en expertpanel inom svensk design.