Ibland kan det vara svårt att välja vilka designprylar man vill lägga sina pengar på, helst av allt vill man kanske ha alla grejer på en och samma gång. För de flesta är det dock inte möjligt att köpa alla snygga designade inredningsdetaljer utan man får välja ut några med omsorg. Här nedan är några av de prylar som kan vara värda att satsa på 2019 för den som vill ha ett trendigt hem.

Mon Amie är här för att stanna

Mon Amie är en klassisk porslinsservis från märket Rörstrand som är en riktig designkärlek för många. Även de mindre inredningsintresserade skulle förmodligen känna igen det blå mönstret som synts på porslin sedan år 1952 då det formgavs av Marianne Westman. År 2008 återlanserades designen och idag säljs den fortfarande flitigt hos återförsäljarna. Denna klassiker skulle vara värd att satsa på för den designmedvetne och den är något som man kan ha nytta av och använda i många år framåt i tiden. Vissa av återförsäljarna/företagen som är försäljare av proslinet använder en tjänst för Fakturering för att underlätta köpen och betalningen.

Lisa Bengtsson konst kommer gissningsvis bli klassiker

När man pratar om klassiker tänker man ofta på äldre design från tidigare generationer. Något man dock brukar glömma bort att fundera på är vilka designprylar från idag som kommer att bli klassiker i framtiden. Det är självklart svårt att förutspå men om vi låter oss testa så tror vi bestämt att Lisa Bengtssons konst kan vara en sådan framtida klassiker. Denna konstnär och formgivare har både skapat mönster på tapeter och tavlor för den med humor och fantasi. De mönster och den konst som Lisa skapar är både lekfull och stilren på samma gång och passar därför in i de flesta hemmen. De mest kända tavlorna och de som många känner igen är förmodligen de med hundhuvuden i olika huvudbonader. Att satsa på en sådan tavla tror vi kan vara en god investering för framtiden och samtidigt en fin detalj i hemmet.

Den vackra vasen från Iittala

Det finska märket Iittala har funnit i hur många år som helst, redan år 1881 grundades glasbruket. Idag ser vi designen av Alvar Aaltos i form av vaser i princip överallt. Denna vas finns i flera olika storlekar och färger. Den finns att köpa både online och i inredningsbutiker runt om i Skandinavien. Den är vacker att ha som den är men även att sätta blommor i. Denna vas är och tror vi kommer att förbli en sådan där inredningsdetalj som aldrig går ut tiden utan som kommer att vara modern nu och i många generationer till. Den som inte har en Aaltosvas redan nu bör fundera på att investera i en sådan.