För några år sedan blev fondväggen så populär att du troligen sett all världens olika kombinationer, och visst går det fortfarande att inreda snyggt med fondvägg. Möjligen blev så pass populär även på grund av dess enkelhet; det krävs ju trots allt endast att man målar eller tapetserar en vägg för att lyckas. Dock finns det desto roligare fondväggar att ta till, än att bara måla om och behålla samma struktur i hela rummet.

 

Låt fantasin flöda och hitta på egna sorters fondväggar

Som med det mesta gällande inredning, så är det ens individuella stil som får avgöra vad som bör pryda hemmet. Låt därför fantasin flöda och skapa egna karakteristiska fondväggar med målningar, fotografier på fototapet, tyger, eller en vägg full av vackra prydnadskuddar. Ja, det är bara din fantasi som sätter gränserna, och gällande fondtapet så verkar det vara en bra tid att experimentera. Om du får hjälp att städa det gamla hemmet med Flyttstädning i Upplands Väsby så behöver du inte skämmas över att spendera extra tid på planeringen av en fondvägg i det nya hemmet.

Tips och inspiration på annorlunda fondväggar

Det låter snabbt som ett väldigt stort projekt att klä väggarna i trä eller till och med tegel. Men faktum är att det numera finns strukturerade tapeter som mer eller mindre ser ut som en äkta tegel-, trä- eller stenvägg. Nedan följer några exempel som går hem i de flesta hem:

  • Träpanel. Liggandes eller stående. Här kan du välja tapet eller äkta träd för en robust och naturtrogen effekt. Både träfärger och vit panel ger en väldigt klassisk skandinavisk känsla av natur, rymd och fräschör. Dessutom går det enkelt ihop med resterande interiör och design, och det bör därför inte vara några problem med framtida inredningsprojekt. Att välja trä i olika, varierade färger kan ge ett personligare intryck i hemmet.
  • Tegel eller stenvägg. Det ger ett väldigt robust och naturenligt resultat och kan göra en stor skillnad i hemmet då det bryter av på ett helt annat sätt än enbart en färg gör.
  • Kakel. I all enkelhet, eller varför inte måla dem eller införskaffa ett unikt kakel som passar in med resten av inredningen.
  • Marmor. En lyxig och tidlös variant som ser ut som marmor är enkel att matcha med annan inredning.

Som nämnt finns det numera mycket strukturtapeter att välja mellan, om man inte känner för att skapa en egen fondvägg. Oavsett vilken typ av fondvägg du väljer så kommer den bryta av och tillföra inredningen något nytt och spännande. Tänk på att en träpanel eller fondvägg som avser pryda väggen under många år framöver, bör ha en relativt neutral stil om du tillhör en av dem som gärna hoppar på nya inredningstrender där hemma. På så sätt slipper du byta ut fondväggen i framtiden.