Dags för vår och det är många som säkert känner för att slänga ut det gamla och in med det nya. Om man äger en butik så kanske det här ordspråket får en att tänka på sortimentet. Men det finns bra mycket mer man kan göra för att pigga upp butiken. I följande inlägg kommer du kunna få ta del av några saker som kan göra stor skillnad för utseendet av din butik. I vissa fall kan faktiskt butikens utseende leda till att flera handlar och att de även köper mer. Så om du lyckas bra kan det helt enkelt vara en riktigt lönsam investering i din butik.

 

Börja med en utförsäljning av gamla produkter

 

När du väl har bestämt dig för att rusta upp din butik så kan du ha en utförsäljning av gamla produkter i butiken. Ge dina kunder riktigt bra erbjudanden och glöm inte att marknadsföra i olika kanaler så att så många som möjligt nås av det. När du sedan har det tomt i butiken kan du börja göra om de mer fundamentala bitarna.

Glöm inte att även lägga beställningar på ditt nya sortiment i god tid, eftersom det kan dröja tills det är på plats.

Gör om din entré

En entré kan vara storslagen med karuselldörrar https://www.boonedam.se/produkter-och-tjanster/karuselldorrar eller så kanske det är en svängdörr som kommer fungera bättre för just er. Fundera på vad du vill att dina kunder ska få för känsla när de går in i din butik eftersom det här kommer sätta en prägel på hela deras kommande upplevelse.

Måla om eller tapetsera

Väggar blir smutsiga och ibland kan det vara svårt att verkligen se hur mycket när man har kunder som kommer och går in och ut ur butiken hela tiden. När du har det lite lugnare så kan det därför vara en bra idé att faktiskt måla om hela butiken. Kanske är det dags att prova en ny färg eller en spännande tapet? Om du tycker att det känns svårt och jobbigt att måla eller tapetsera om hela butiken själv så kan du faktiskt anlita någon som gör det åt dig. Det kommer kanske kosta lite mer men du kommer få tid över till att sköta butiken på bästa sätt samtidigt som det blir fräscht i lokalen.

Byt ut möbler så att allt ser modernt ut

Det är ingen nyhet att det kan se tråkigt ut att komma in i en butik som har gamla möbler. Dock ska man inte förväxla gamla och slitna möbler med vintage. I vissa exklusiva butiker kan nämligen det sistnämnda fungera väldigt bra. Det handlar om att man måste få till en snygg kombination och att helheten har en röd tråd.