En av Sveriges mest älskade personligheter är Ernst Kirchsteiger och han är välkänd från program såsom Sommar med Ernst liksom Jul med Ernst, där inredning varvas med matlagning i en mysig atmosfär. Få vet förmodligen att Ernst i själva verket är både kock och designer.
Den inredningsintresserade har förmodligen uppmärksammat att Ernst Kirchsteiger har sin egen designproduktion under sitt eget namn. Det har förstås delvis att göra med hans kändisskap från tv men Ernst är verkligen ingen nybörjardesigner som har halkat in på ett bananskal. Det är snarare så att hans karriär inom design är lång, där han bland annat har jobbat på IKEA som inredningsarkitekt.
I Ernst tv-program hittar han ibland på alla möjliga inredningsidéer som han sedan genomför. Vissa upplevs av den stora massan som snygga medan andra är lite väl excentriska. Designserien från Ernst Kirchsteiger går i en annan ton då allt är lite mer avskalat och där raka linjer liksom enkla färger symboliserar inredningsdetaljerna. I det enkla bor det vackra, som Ernst själv skulle säga.