Modet kommer och går, men en del av den personliga smaken och stilen består. Om du inte tillhör en av dem som vill byta inredningen så fort en ny trend dyker upp, så kan du antingen välja en neutral inredning eller följa din egen stil fullt ut. Om du gillar antika prylar eller tidlösa klassiker, så kan du hitta mycket inredningsfynd på internet men även på loppisar, antikmarknader eller antikmässor. Men eftersom inredningstrenderna kommer och går, innebär det även att du har en chans att hitta nyproducerade möbler och dekorationer i retrostil. Givetvis är inte antikt eller gamla klassiker en stil i sig, då stilarna genom åren ändrades mycket redan under tidigt 1900-tal.

Antikviteter och klassiska möbler för olika budgetar

Det finns antikviteter samt möbler och dekorationer i gammaldags stilar för alla plånböcker. Du hittar unika och stundvis billiga saker på loppisar och allt från fynd till riktigt dyrgripar på antikmässor och marknader. Allt beroende på utbud och efterfrågan. Detta märktes för ett tag sedan när gamla IKEA-möbler började säljas för långt mycket större summor än då de var nya. Det är dock inte de senaste årens kollektioner detta gäller, utan snarare IKEAS tidigare verk eller deras 1700-tals serie. Så du kan skatta dig lycklig om du hittar ett eftertraktat verk där hemma. Om du däremot själv önskar köpa en eftertraktad klassiker som endast finns kvar i begränsat antal, så kanske du behöver jämföra lån hos Sambla AB för eventuell finansiering av dessa.

[b]Nedan följer några tidlösa klassiker som numera även finns som nyproducerade:[/b]

[b]* Emaljskyltar.[/b] Det är något speciellt med gamla emaljskyltar och om det går i linje med din stil, så går det fortfarande att få tag på sådana. Dessutom tillverkas det många emaljskyltar med moderna motiv eller texter, men även nyproducerade skyltar i gammal stil.

[b]*Bankirlampa.[/b] Detta är en riktig klassiker som många fortfarande önskar ha stående på sitt skrivbord. Det är särskilt den gröna glasskärmen som är eftertraktad, men den finns även med vit skärm.

[b]* Vinylspelaren.[/b] En inredningsdetalj som fortfarande fyller sin funktion. Oavsett om det gäller en gammal sådan eller en nyproduktion så spelar de upp musiken på ett alldeles särskilt sätt. Numera hittar du inte bara gamla vinylskivor på loppis eftersom det till och med produceras nya vinylskivor med dagens aktuella artister. Därav finns det även nya modeller av vinylspelare att få tag i, med ny modern design eller som behåller den genuina enkla designen.

[b]* Fotogenlampa.[/b] Lampan var vanlig redan på 1800-talet. Idag gör den mycket för inredningens skull och har en speciell mysfaktor. Det är även en utmärkt idé att ha en fotogenlampa till hands om man skulle råka ut för ett strömavbrott.

Detta var några klassiker som även finns i nyare tappning. Dock är lite av charmen med gamla klassiker och antikviteter att de inte är nya samt att man måste leta efter den rätta inredningsdetaljen på olika marknader och mässor.