Inredningstrender kommer och går hela tiden och det kan vara svårt att veta vad som är trendigt just nu. Därför har vi i det här inlägget valt att fokusera på trenderna inom inredningen i vår och sommar.

Färger

Vi börjar med att berätta lite om de färger som är trendigast i vår och sommar. Tidigare har det varit trendigt med enkla, ljusa färger som gärna går mot beige. Som det ser ut just nu är det fortfarande det du ska satsa på till din inredning. Det gäller både färgen på dina väggar och till din inredning. Men om du känner att det blir för tråkigt med samma färg i ditt hem kan du komplettera genom att använda inredning i pastellfärger vilket är trendigt i vår och sommar.

Natur

De senaste åren har det blivit allt mer vanligt att människor odlar och tar hand om sina egna växter. Det här är något som har börjat att synas i våra hem och det är fint att låta växterna vara en del av din inredning. Det är även trendigt att ha naturmotiv på dina posters eller ta in torkade växter och låta dem pryda dina tomma vaser.

Hållbarhet

I och med att människor har blivit allt mer medvetna om vår miljöpåverkan är det många som har sökt efter nya sätt att ha en mer hållbar livsstil och inredning. Det är trendigt att vara miljömedveten och det är något som moder jord tackar oss för. För att ha en hållbar inredning kan du överväga att köpa din inredning på second hand. Du kan till exempel gå till din lokala second hand-butik och se vad du hittar för passande inredning där. Du kan också hålla ett vakande öga på köp och sälj-sidor och använda dig av de grupper som finns på Facebook.