Det anrika glasbruket Kosta Boda har gått igenom en del omorganisationer men är förmodligen lika aktuellt idag som det var i början av dess designerresa för flera hundra år sedan. I sortimentet finns nämligen välkända produkter inom hem, kök och inredning.
Till en början var Kosta Boda två glasbruk, där Kosta glasbruk grundades år 1736 och Boda glasbruk grundades år 1864. Det är lätt att föreställa sig att en så pass gammal aktör inom svensk konst skulle kunna bli mossig i sin design och hamna efter i trenderna men situationen tycks snarare vara den omvända. Kosta Boda lyckas nämligen fortfarande knyta an framstående designers, vilka således fortsätter att sätta det småländska glasbruket på modekartan.
Senast i raden av kollektioner är BRUK av Stockholmsdesignern Anna Ehrner. Namnet skvallrar om seriens ändåmål, vilket är att brukas. Bruk är alltså tänkt som en glasserie som kan användas alla dagar i veckan och som håller länge. I serien finns bland annat tåliga glas och assietter i färger som rökgrått, äppelgrönt och djupblått, där alla är gjorda för att klara av disk i diskmaskin. Serien finns också att tillgå i klarglas för den som föredrar en klassisk design.