För designers runtom i Sverige är Stockholm Design Week årets allra viktigaste händelse. Om du gillar design, mode och inredning så bör du därför se till att du inte har kalendern fullbokad i början av februari, det är nämligen då som detta inspirerande event pågår.

Sevärdheter runt om i staden

Det traditionella sättet att ordna stora arrangemang är att hyra en mässhall för att sedan låta besökare möta utställare och försäljare samt lyssna på föreläsare. Så går det däremot inte riktigt till under Stockholm Design Week. Under denna designervecka går det att uppleva konstfulla installationer, hänförande utställningar och andra designrelaterade ting runt om i Stockholms stad, så besökaren blir inte låst till en plats och kan uppleva designveckan på sitt eget sätt.
Det här sättet att visa upp svensk konst och svenskt mode, vare sig det gäller kläder eller inredning, ger även långväga besökare en chans att uppleva Stockholm på riktigt. Varför inte passa på att se några av Stockholms sevärdheter, eller besöka någon av stadens populära restauranger och caféer, på vägen till utställningarna?

Stockholm Furniture and Light Fair

För den som har en förkärlek till mässhallar ska det nämnas att Stockholm Furniture and Light Fair pågår på Stockholmsmässan under Stocholm Design Week. Under flera dagar har du möjligheten att inspireras av många av Sveriges bästa och mest aktuella konstnärer liksom modeskapare. Där finns möjligheten att se svensk arkitektur, att äta mat på toppnivå i designbaren, att se svensk design i småskaliga produktioner och att ta ett varv eller två i trendutställningen, varvid du kan känna på de hetaste materialen och formerna. Ett populärt inslag är utställningen Guest of Honour där en framstående konstnär gör en egen installation och för 2018 är det italienskan Paola Navone som axlar denna uppgift.