Det finns de som hävdar att köket är hemmets hjärta men frågan är om inte vardagsrummet är de flestas favoritrum? I vardagsrummet spenderar vi många timmar framför spännande serier, läser böcker eller myser med familj och vänner. Därför lönar det sig att lägga lite extra tid på att planera inredningen i vardagsrummet.

En av de viktigaste möblerna i vardagsrummet är soffan som ska vara både tillräckligt stor och framför allt bekväm. Om du har en soffa du är nöjd med men som har ett slitet tyg kan du snabbt förvandla den så att den blir som ny. Bemz designar sofföverdrag till flera soffor från Ikea som alla är maskintvättbara och skräddarsydda för aktuell soffmodell.

Inredning som du trivs med

Hur du väljer att inreda ditt vardagsrum beror naturligtvis på dig och din familjs behov. Vill du kunna samla många i soffan för mysiga filmkvällar med något gott att mumsa på? Då gäller det att välja en stor och mjuk soffa som är placerad framför TV:n. Även ett stort soffbord och praktiska sidobord där det går att ställa skålar med godis och andra snacks passar bra. Soffklädseln bör vara avtagbar och gå att tvätta i en vanlig tvättmaskin så att det enkelt går att få bort eventuella fläckar från fredagsmyset!

Om du är riktigt designintresserad gäller det att satsa på en inredning som uppfyller ditt estetiska sinne. Kanske vill du att soffan ska vara placerad på ett sätt som gör att den smälter ihop med övrig inredning på ett så optimalt sätt som möjligt? Om du inte är nöjd med soffans färg behöver du inte byta ut soffan utan välj istället ett nytt sofföverdrag för att att få den rätta nyansen.

Inredningsdetaljer skapar harmonisk helhet

När du är nöjd med soffan och andra möbler i vardagsrummet är det dags att binda ihop inredningen till en harmonisk helhet. Med punktbelysning skapar du en mysig stämning som lyser upp rummet på ett behagligt sätt. Gardiner, mjuka plädar och kuddar är också viktiga för att ge vardagsrummet ett inbjudande intryck. Även mjuka mattor är bra att ha i ett vardagsrum eftersom textilier ger en avkopplande känsla samtidigt som de dämpar höga ljud. Glöm inte heller att inreda vardagsrummet med gröna växter, både i stora krukor på golvet och i fönstren. Sist men inte minst passar det bra att inreda med några personliga detaljer. Varför inte placera ut några fina konstverk från barnen eller en prydnadssak från en resa som väcker fina minnen till liv?