Få svenska designerföretag och varumärken är så populära som Odd Molly. Sedan företaget grundades år 2002 har det vuxit till oanade höjder och blivit en del av den svenska kvinnokulturen. Att klä sig i Odd Mollys kläder är hippt och att inreda hemmet i Odd Mollys utmärkande design anses ofta vara en ren lyx.

Molly bakom Odd Molly

Inspirationen till Odd Molly är en tjej från 80-talets Kalifornia. Denna Molly sägs ha haft styrkan och självsäkerheten att gå sin egen väg och att vara sig själv i alla lägen. Molly gjorde som hon ville och fattade beslut som passade hennes livssituation, oberoende av vad andra tyckte och tänkte. Det är denna attityd och detta koncept som Odd Molly vill förmedla till alla tjejer som bär deras kläder eller inreder sina hem med deras produkter.

Initiativ av Per Holknekt

Bakom Odd Molly står den välkände Per Holknekt som initiativtagare tillsammans med designern Karin Jimfelt-Ghatan, som bland annat arbetat med Peak Performance och Bondelid. Den tredje och sista medgrundaren var Christer Andersson som bidrog med finansiella medel.
Huvudpersonen i Odd Molly är väl ändå Per Holknekt och han har levt ett liv som många knappt kan föreställa sig. Han är skejtaren från Falun som tog sitt pick och pack och flyttade till Kalifornien år 1980 för att bli professionell skejtare (där han förövrigt mötte Molly). Han har grundat flera tidningar, både i USA och Sverige, och förutom Odd Molly så har han också startat de populära designerföretagen Street Style och Svea liksom det relativt nya märket Non Sense.
På det privata planet har Per Holknekt haft flera stormande kärleksrelationer, bland annat med Lena Philipsson, och han sågs förstås också i Big Brother varefter han gifte sig med sångerskan Viktoria Tolstoy som också deltog i dokusåpan. Per Holknekt är även känd för att ha gått ner sig så pass i drogträsket att han förlorade allt och levde som hemlös på Stockholms gator.

Odd Mollys framgångar

Det sägs ibland att det krävs exceptionella människor för att åstadkomma exceptionella ting och det är Per Holknekt och Odd Molly ett levande bevis på. Med Holknekt och Jimfelt-Ghalan bakom Odd Mollys roder har företaget gått från klarhet till klarhet och snappat åt sig en hel rad utmärkelser. Den kanske största utmärkelsen för Odd Molly var när både Per Holknekt och Karin Jimfelt-Ghatan utsågs till Årets Entreprenörer år 2010 men de har även Guldknappen i bagaget.
Den internationella framgångssagan var tidigt ett faktum för Odd Molly och år 2010 var året då företaget börsnoterades på Nasdaq OMX i Stockholm. Numera finns Odd Mollys sortiment att tillgå i ett trettiotal länder och fysiska butiker liksom shops-in-shops finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland och USA, för att nämna några stycken.

Stilen hos Odd Molly

Odd Mollys stil är en blandningen av mjuka tyger, feminina volanger och abstrakta mönster. En av Odd Mollys absoluta bästsäljare är deras mönstrade kavaj i 100% bomull, som finns att få i olika pastellfärger. Deras vackra påslåkanset och filtar hör till kundernas favoriter i heminredningskategorin.