Många drömmer om att bygga ett eget växthus som komplement till den egna trädgården. Ett växthus har så mycket mer att erbjuda än att bara odla tomater i och ger många möjligheter. Man kan få intrycket att inredningen till ett växthus endast är traditionell och tråkig men så är inte fallet idag. Det finns massor av olika designer att välja mellan med allt från att skapa ett litet mysigt rum i trädgården till ett stort och vackert möblerat orangeri. Eftersom ett orangeri vanligtvis består av större ytor finns det plats för nästan allt man kan önska. Det är dock viktigt att först fundera på hur man vill använda växthuset samt om man önskar förlänga säsongen med isolering och värme eller bara använda det över sommaren. När man bestämt sig för att skaffa ett växthus och dessutom vill odla vackra blommor eller härliga grönsaker hittar man allt på www.wexthuset.com som är en sajt som även bjuder på inspiration. Vad är ett växthus utan växter?

Inredningen av växthuset är viktig eftersom det är nu som funktionen av växthuset spelar en stor roll. Det finns många enkla och sköna idéer för att skapa ett mysigt växthus att slappna av i. När man inreder ett växthus eller ett orangeri bör man som sagt vara på det klara med storleken av huset och de möbler som ska placeras där. Visserligen kan man ställa ut soffan i trädgården om växthuset är för litet men bäst är att välja rätt från början.

Det finns några viktiga detaljer att tänka på som belysning och att skaffa solskydd och eller gardiner under varma och heta sommardagar. Det finns dessutom bra tips på hur man kan kyla ner sitt växthus under heta dagar. Att inreda ett växthus är roligt och den personliga designen får gärna flöda fritt eftersom det inte finns några begränsningar eller måsten. Praktiska möbler med en nypa rustik ger charm.