Att välja färg i inredning är intressant då det finns ett brett spektrum av färger att välja mellan. Allt från glödande röd till bitande blå. Från bläcksvart till kritvitt! Låt inte slumpen avgöra färgen då färgen kanske mest av allt i ett rum påverkar stämning och humör. Bara av att hålla sig till ett färgtema kan din inredning inge ett sammanhängande och enhetligt intryck.

Svart och vitt

Svart och vitt är en kontrasterande och elegant kombination. Tänk på exempelvis kostymen där kavajen ofta är svart och skjortan vit. Även om dessa färger är varandras motpoler har de flera likheter. Såväl svart som vit är mångsidiga då de är bra för att kombineras med andra färger. Båda är även vanligt förekommande vid professionella eller högtidliga sammanhang: svart i affärsvärlden och vitt inom sjukvården och bröllop. På tal om färg och professionella sammanhang, varför inte besöka Workaround där du har möjlighet att förverkliga planen om ett nytt stilfullt kontor, eller använda deras tjänst för att hitta en färgglad hyresgäst? När det kommer till färgerna svart och vitt är de alltså seriösa och kan på rätt sätt inge ett sofistikerat intryck.

Ett tips är att använda svart och vitt vid inredning för att framkalla elegans och stilfull stämning. Eller använd dessa färger tillfälligt vid högtidliga och seriösa sammanhang.

Blå

Blå färg är ett säkert kort vid inredning på grund av dess popularitet. Denna färg brukar oftast anges som favoritfärg, speciellt bland män. På samma sätt som svart och vitt är blå en seriös färg som sällan används för att framkalla uppmärksamhet. Det är en lugn och förtroendeingivande färg. Vid inredning kan därför blå vara ett passande val till sovrum eller för att inreda en avkopplande hörna.

Röd

Röd är den varmaste och mest energifyllda färgen. Färgen är bland de populäraste, speciellt hos kvinnor, och det är kanske inte konstigt då färgen ofta är förknippad med det känslomässiga som attraktivitet och femininitet. Även om färgen är feminin är den också en stark färg som framkallar dominans och styrka. Tipset är att inreda i rött där det behövs lite puls, varför inte i det kalla träningsrummet eller tvättstugan i källaren?

Gul

Gul är utan tvekan den färg som framkallar mest uppmärksamhet. Tänk på gula reflexvästar och gula taxibilar. Varningsskyltar och varningstexter brukar ofta innehålla gul färg. Det är mestadels en glad och positiv färg som för tankarna till sommar, stranden och semester. En underhållande och möjligen en aning underskattad färg helt enkelt! Psykologiskt stimulerar gul färg kreativitet, lärande och fokuserar tänkandet. Gul är lik röd på det viset att den är varm och energifylld, dock mer balanserad. Om ett bibliotek eller arbetsrum ska inredas kan därför gul vara en lämplig färg att använda. Även en perfekt färg att använda till ett träningsrum.